Ηλεκτρικά Scooter

7 κανόνες για να είστε πιο ασφαλής με το ηλεκτρικό σας πατίνι

7 κανόνες για να είστε πιο ασφαλής με το ηλεκτρικό σας πατίνι7 κανόνες για να είστε πιο ασφαλής με το ηλεκτρικό σας πατίνι

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τους τελευταίους μήνες. Όλο και περισσότεροι, ενήλικες, έφηβοι, ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια είτε απλά για βόλτες ή για να μετακινούνται στην πόλη. Σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό να οδηγεί κανείς ηλεκτρικό scooter, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πολύ υπεύθυνοι, γιατί υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που όλοι θα πρέπει να ακολουθούν:

1. Φοράτε πάντα τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας

Μερικά ατυχήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν, ακόμη κι αν πάρουμε όλες τις προφυλάξεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ζωτικής σημασίας να φοράμε πάντα τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας για την περίπτωση που μας συμβεί το χειρότερο. Η ασφάλεια έχει σημασία πάνω απ’ όλα και σε αυτό δεν πρέπει να γίνονται «εκπτώσεις». Φοράτε πάντα κράνος, επιγονατίδες, προστατευτικά για τους αγκώνες και ιδανικά γάντια για να έχετε καλύτερο κράτημα στο τιμόνι.

2. Ελέγξτε τα λάστιχα σας

Πριν ξεκινήσετε πάρτε λίγο χρόνο να ρίξετε μια ματιά στα λάστιχα. Από την εξωτερική εμφάνιση και την πίεση θα καταλάβετε αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκονται. Αν δείτε ότι χρειάζονται φούσκωμα κάντε τις απαραίτητες ενέργειες φουσκώνοντας τα με μια τρόμπα ή επισκεφθείτε άμεσα ένα βενζινάδικο. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί την βαλβίδα / προέκταση που πιθανά να χρειάζεται για το μπροστινό λάστιχο (Xiaomi m365 & m365 Pro). Φυσικά αν παρατηρήσετε ότι κάποιο λάστιχο είναι φθαρμένο, αντικαταστήστε το άμεσα. Στο myscooter.gr θα βρείτε ότι χρειάζεστε για αυτό.

3. Να είστε συγκεντρωμένοι όταν οδηγείτε

Όταν οδηγούμε το ηλεκτρικό πατίνι είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούμε. Πάντοτε να κοιτάτε τον δρόμο για τον περιβάλλοντα χώρο μέσα στον οποίο που κινήστε. Κοιτάξτε για πεζούς, προπορευόμενα ή οχήματα που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, εμπόδια, σαμαράκια, λακκούβες. Αν έχετε το κινητό σας πάνω σε βάση στο τιμόνι, μην το κοιτάτε παρατεταμένα γιατί υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι μπροστά σας χωρίς να το αντιληφθείτε. Αν σας φύγει κάτι την ώρα που κινήστε, κρατήστε την ψυχραιμία σας, σταματήστε με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου και στην συνέχεια αναζητήστε αυτό που σας έφυγε. Κρατήστε την προσοχή σας στον δρόμο και μην γυρίσετε πίσω το κεφάλι σας πριν σταματήσετε! Μην κινήστε πάνω στα πεζοδρόμια και πάντοτε ακολουθείτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το γεγονός ότι το ηλεκτρικό πατίνι δεν είναι ένα ταξινομημένο όχημα δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο για τους άλλους και τον εαυτό μας!

4. Οδηγείτε πάντα με τα δύο χέρια

Ποτέ μην επιχειρήσετε να αφήσετε έστω και το ένα χέρι από το τιμόνι. Οι πιθανότητες είναι ότι το ηλεκτρικό σας πατίνι θα χάσει άμεσα την ευστάθεια του, θα τρομάξετε, μπορεί να χάσετε την ισορροπία σας και να ανατραπείτε. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι με το χέρι σας, σταματήστε πρώτα και τακτοποιήστε αυτό που θέλετε.

5. Αποφύγετε τις γλιστερές επιφάνειες

Δώστε μεγάλη προσοχή όταν πάτε να εισέρθετε σε γλιστερές επιφάνειες όπως μάρμαρο, πλακάκια μεταλλικές επιφάνειες, βρεγμένο δρόμο ή λασπωμένα πεζοδρόμια. Είναι πολύ εύκολο σε αυτές τις συνθήκες τα λάστιχα από το ηλεκτρικό πατίνι να χάσουν την πρόσφυση τους και να ανατραπείτε. Πηγαίνετε με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα ή ιδανικά σταματήστε φρενάροντας απαλά και πηγαίνετε περπατώντας μέχρι να βρεθείτε πάλι σε νορμάλ συνθήκες δρόμου – επιφάνεια.

6. Να οδηγείτε ήρεμα

Να οδηγείτε πάντα με ηρεμία. Να μην κάνετε απότομες κινήσεις και ελιγμούς. Το ηλεκτρικό πατίνι είναι ένα πολύ μικρό όχημα, με περιορισμένη ευστάθεια. Δεν έχει τις δυνατότητες που έχουν μεγαλύτερα δίκυκλα. Μην το οδηγείτε στα όρια του. Απολαύστε το!

7. Σταματήστε άμεσα την οδήγηση αν πέσετε σε καταιγίδα

Ακόμη και με βροχή, αν είμαστε προσεκτικοί και έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας που αναφέραμε πιο πάνω, μπορούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Ποτέ όμως μην επιχειρήσετε να συνεχίσετε την οδήγηση κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες & κεραυνούς. Σταματήστε αμέσως και προφυλαχτείτε σε κάποιο σκεπασμένο χώρο. Οι κεραυνοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και δεν αξίζει να το διακινδυνεύσετε την ζωή σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − thirteen =